Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Головна

Дата: від до Скинути

До 25 червня триває реєстрація на програму безплатних консультацій для переробного бізнесу AGROw UP

До 25 червня триває реєстрація на програму безплатних консультацій для переробного бізнесу AGROw UP

Програма AGROw UP – це безплатні консультації та вебінари для українського бізнесу, який займається переробкою продукції рослинництва чи готовий її запровадити. Мета програми – надати консультаційну підтримку малому та середньому бізнесу, що хоче почати чи вдосконалити доробку або переробку своєї продукції та внаслідок цього збільшити додану вартість своєї продукції та конкурентоспроможність на ринку.

14:08 17.06.2024

Надання грантової підтримки малим агровиробникам

Надання грантової підтримки малим агровиробникам

За повідомленням Міністерства аграрної політики та продовольства України ( https://minagro.gov.ua/news/mali-ahrarii-otrymaiut-finansovu-pidtrymku- na-obroblennia-zemel-ta-utrymannia-silhosptvaryn-rishennia-uriadu ) Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо виплат малим агровиробникам за рахунок коштів, залучених від Міжнародного банку реконструкції та розвитку і Міжнародної асоціації розвитку за наступними напрямками: бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності (4000 грн/га); спеціальна бюджетна дотація для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності (7000 тис/гол); спеціальна бюджетна дотація для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець (2000 тис/гол); Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів) чи від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства. У разі коли земельна ділянка, що перебуває у власності/оренді отримувача, передана ним у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на один гектар земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар. Процедура отримання та використання коштів регламентована Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції (далі – Порядок), затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 р. № 918 ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/918-2022-п#Text ). Згідно з пунктом 5 -1 Порядку бюджетні кошти надаються для покриття понесених отримувачами витрат на проведення польових робіт, оплату спожитої електроенергії та ветеринарних послуг, придбання паливно-

14:38 11.06.2024

Будьте обережні на воді!

Будьте обережні на воді!

Щороку в період купального сезону виникає велика кількість надзвичайних ситуацій пов’язаних із травмуванням та загибеллю людей на воді. Основною причиною утоплень є насамперед недотримання правил поведінки на воді. Фахівці ДСНС наголошують, що у більшості випадків тонуть люди, котрі вміють плавати і самовпевнено запливають далеко від берега, нерідко відпочиваючі перебувають у стані алкогольного сп’яніння і обирають для купання місця стихійного відпочинку. Саме там, де немає рятувальних постів, дозвілля і стає вкрай небезпечним. Зокрема, можна потрапити у потік холодної води, швидкої течії, може схопити судома тощо. Закінчуються трагічно і спроби перепливти водойму, пірнання зі скель, каміння та пірсів, купання наодинці, коли у випадку небезпечних ситуацій немає поруч людей, які могли б надати допомогу.

14:37 11.06.2024

Житомирські аудитори виявили 36.8 млн грн втрат, 10.4 млн грн з яких вже відшкодовано

Житомирські аудитори виявили 36.8 млн грн втрат, 10.4 млн грн з яких вже відшкодовано

Про це повідомляє Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області. Протягом січня-квітня 2024 року аудитори Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели 5 ревізій фінансово-господарської діяльності та 7 перевірок державних закупівель. За результатами вказаних заходів державного фінансового контролю виявлено 36,8 млн грн втрат фінансових та матеріальних ресурсів, а також забезпечено відшкодування цих втрат на суму 10,4 млн грн.

13:32 31.05.2024

🔴 LIVE | ЖЕРЕБКУВАННЯ| П'ятого етапу "ПЛІЧ-О-ПЛІЧ ВСЕУКРАЇНСЬКІ ШКІЛЬНІ ЛІГИ"

🔴 LIVE | ЖЕРЕБКУВАННЯ| П'ятого етапу "ПЛІЧ-О-ПЛІЧ ВСЕУКРАЇНСЬКІ ШКІЛЬНІ ЛІГИ"

1 чекає Заплановано на 2 черв. 2024 р. #разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги Не пропустіть! 2 червня відбудеться захопливе жеребкування фінального етапу “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” сезону 2023/2024. 🏆 Церемонія розпочнеться у самому серці України - місті Києві об 11:00, за нею можна буде стежити онлайн🤩 Всі переможці обласних змагань дізнаються своїх суперників на всеукраїнський етап🔥 Запрошуємо долучитися до онлайн-трансляції на ІнфоМережах проєкту scl-gov-ua.minisite.ai та Мінмолодьспорту sportforall.gov.ua/informatsiini-resursy 📺💪 #разомпереможемо #плічопліч #шкільніліги #scl #scl_маркетинг #scl_менеджмент «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» - це спортивні змагання серед учнів України (scl.gov.ua). ПЛІЧ-О-ПЛІЧ – РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО! Приєднуйтеся месенджерах та соціальних мережах: 🔥Ми у Telegram: https://t.me/sclgovua 🔥Ми у Іnstagram: / scl.gov.ua 🔥Ми у TikTok: / scl.gov.ua 🔥Ми у Facebook: / scl.gov.ua

13:32 31.05.2024

Як взаємодіяти з людиною, яка користується кріслом колісним?

Як взаємодіяти з людиною, яка користується кріслом колісним?

Уявіть ситуацію: ви бачите, як людина на кріслі колісному намагається піднятися пандусом. Бажаючи допомогти, ви хапаєтеся за крісло і штовхаєте його вперед. Однак можете зіткнутися з різною реакцією на свої дії, навіть з агресією – якщо допомога непрохана.

14:02 27.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора