Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Повномасштабне вторгнення росії та введення воєнного стану стали додатковими викликами для галузі освіти

Дата: 17.11.2023 14:50
Кількість переглядів: 118

Попри загрозу ракетних обстрілів та сигнали повітряних тривог, у тих регіонах, де не ведуться активні бойові дії, постала необхідність налагодити освітній процес. Адже діти мають відвідувати школу та отримувати знання, щоб мати можливість вступити до вищих учбових закладів та отримати майбутню спеціальність. Можна сказати, що освіта Бердичівського району впоралася з поставленими завданнями, створивши належні, а головне - безпечні умови для всіх здобувачів освіти.

Громади Бердичівського району активно спрацювали, щоб забезпечити функціонування укриттів при закладах освіти. На жаль, окремі школи через відсутність можливості облаштувати укриття, не мали змоги працювати на повну потужність. Одним з таких закладів освіти стала Гімназія №8 міста Бердичева, на території якої наразі триває будівництво споруди цивільного захисту подвійного призначення, яке здійснюється за рахунок співфінансування з державного та місцевого бюджетів. Загальна вартість будівництва – близько 9 000 000 гривень, завершити відповідні роботи планується до кінця 2023 року.

У рамках проєкту «Прозорість Та Підзвітність» начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк особисто відвідала будівельний майданчик, щоб оглянути хід виконання відповідних робіт та поспілкуватися з директором навчального закладу Лідією Савченко.

На даному етапі вже практично на стадії завершення усі зовнішні роботи, з наступного тижня розпочнуться роботи по внутрішньому оздобленню укриття. Підведені усі необхідні комунікації: вода, світло, терло, електрика; закуплено меблі для укриття, а саме парти, стільці, лавки, меблі для кімнати приймання їжі та медичного пункту тощо.

«Війна не повинна позбавляти наших дітей права на освіту. Однак першочерговим завданням є забезпечення безпеки школярів, аби не наражати їх на небезпеку. З початку вторгнення неодноразово були випадки, коли загальноосвітні заклади освіти ставали об’єктами ракетних ударів. Тому кожна школа має мати відповідне укриття, яке відповідає усім встановленим вимогам та пройшло комісійне обстеження. Знаю, що будівництво укриття при Гімназії №8 - важливе питання для Бердичівської громади, адже до мене неодноразово надходили звернення від батьків, які хочуть, щоб їх діти ходили саме до цієї школи. Сподіваюся, що навчальний заклад розпочне новий 2024 рік з новою захисною спорудою, яка дасть можливість дітям навчатися у своїй рідній школі, за якою вони вже так скучили» - зазначила Людмила Димидюк.

За словами начальника Бердичівської районної військової адміністрації, укриття буде відповідати всім необхідним вимогам безпеки, та пройде відповідні комісійні обстеження перед здачею в експлуатацію. Вона також висловила свою вдячність директору школи та будівельній компанії за їхню працю та професіоналізм.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора