Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Рятувальники закликають не провокувати пожежі в природних екосистемах.

Дата: 04.09.2023 11:42
Кількість переглядів: 69

Протягом тижня рятувальники Бердичівського районного управління здійснили 14 рейдових виїздів по запобіганню пожеж у екосистемах. Складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 77-1 КУпАП - спалювання сухої рослинності.

Метою рейдових виїздів є моніторинг природних екосистем а саме відкритої території, лісового масиву, торфополів, зернових масивів та стихійних сміттєзвалищ. Також проводиться роз'яснювальна робота серед населення на водних об'єктах.

Нажаль, незважаючи на численні попередження, громадяни продовжують з допомогою вогню «боротися» із сухою рослинністю.

Стаття 77 -1 . Самовільне випалювання рослинності або її залишків

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 180 (3060грн.) до 360 (6120грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 900 (15300грн.) до 1260 (21420) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Свідомих громадян закликаємо повідомляти про паліїв і за можливості проводити превентивні бесіди із сусідами, які нехтують попередженнями.

Бережіть довкілля, себе та Україну!

Слава Україні!

 

 

                            Бердичівське РУ ГУ ДСНС України у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора