Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Поліцейські застерігають: фінансові виплати не рекламують у соціальних мережах та месенджерах!

Дата: 20.06.2023 15:59
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

  • Жителі райцентру все ще вірять у можливість отримання грошових виплат від держави чи благодійників, обіцяні їм у рекламних повідомленнях у мережі Інтернет. Однак такі повідомлення є шахрайським гачком, аби отримати доступ до банківських рахунків громадян.

 

  • Днями 56-річний містянин виявив оголошення про надання фінансової допомоги у соцмережі «Facebook». Він перейшов за прикріпленими посиланнями та вказав на невідомому ресурсі конфіденційні відомості щодо своєї банківської картки. У результаті «подарував» шахраям понад 11 тисяч гривень.

 

  • #Поліцейські вкотре закликають громадян бути розсудливими та обережними у всіх питаннях, що стосуються доступу до банківських рахунків:

 

  • завжди критично оцінюйте пропозиції фінансової допомоги та додаткових виплат. Замисліться, що підпадаєте ви під категорії громадян, яким вони призначаються? Зверніться самостійно в офіційні установи та перевірте інформацію, яку вам нав’язують;

 

  • не розголошуйте відомості, що дозволяють отримати доступ до ваших рахунків (пін-код, CVV-код, цифрові паролі, що безпричинно надходять на ваш телефон тощо) ні у телефонному режимі, ні на сумнівних сайтах;

 

  • роз’ясніть про шахрайські схеми своїм рідним та близьким, друзям і сусідам, аби не дати ошуканцям жодних шансів збагатитися чужим коштом!

 

Бердичівський районний відділ поліції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора