A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Як громадам залучити кошти з Фонду ліквідації на власні проєкти відновлення

Дата: 08.06.2023 16:22
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України ініціює онлайн зустріч з представниками громад з метою детального роз’яснення механізму підготовки та надання звернень про виділення коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії (Фонд ліквідації).

Згідно з затвердженим Порядком (постанова Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 118), органи місцевого самоврядування подають звернення щодо виділення коштів Фонду ліквідації в обласні адміністрації, які, своєю чергою, спрямовують їх до:

🔹 Міністерства відновлення - якщо звернення стосуються потреб у будівництві та реконструкції громадських будівель, комунальної інфраструктури, розробки проєктно-кошторисної документації для зруйнованих об’єктів тощо.

🔹Міністерства енергетики - комунальні об'єкти електропостачання та освітлення тощо.

🔹 Міністерства охорони здоров’я - забезпечення шкільними автобусами та спецтранспортом для закладів охорони здоров’я тощо.

При цьому обласні адміністрації не проводять оцінку звернень, поданих громадами, а лише перевіряють комплектацію документів та передають їх на розгляд міністерств. Своєю чергою міністерства розглядають звернення на відповідність вимогам, формують узагальнені пропозиції виділення коштів Фонду та подають їх на розгляд Міжвідомчій робочій групі. Перше засідання Міжвідомчої робочої групи відбулося в травні.

Міністерство відновлення отримало чимало запитів щодо роз’яснення механізму подачі звернень, а також вимог до підготовки проєктів та визначення пріоритезації. Тому під час зустрічі будуть детально розглянуті наступні питання:

📌 основні напрямки проєктів та робіт, які передбачають фінансування за рахунок коштів Фонду ліквідації,

📌 принципи та вимоги до підготовки звернень на отримання фінансування,

📌 механізм опрацювання звернень,

📌 ключові принципи відбору проєктів тощо.

Зустріч з представниками громад буде відбуватись в режимі онлайн із використанням платформи Zoom 14 червня. Початок о 14:00. Тривалість – 60 хвилин.

❗️ Реєстрація обов'язкова за посиланням: https://bit.ly/LiquidationFundRegistration

Посилання на зустріч буде надіслана після реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора