Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Друзі, дослухайтесь до наших порад та застережень. Приділіть кілька хвилин свого часу та прочитайте про шахрайські схеми, аби в майбутньому не потрапити на гачок до аферистів.

Дата: 07.06.2023 17:21
Кількість переглядів: 61

Лише за минулий тиждень до Бердичівського райвідділу поліції звернулося п’ятеро жителівгромад із заявами про ошуканство.

 

Двоє чоловіків повідомили телефонним незнайомцям конфіденційні відомості карток та секретні коди. У результаті 56-річний містянин втратив 103 тисячі гривень, а житель Гришковецької громади – понад 35000 гривень.

 

Пенсіонерка з Бердичева хотіла отримати фінансову допомогу від держави, натомість отримала кредит у розмірі 15000 гривень.

 

38-річний чоловік надіслав 20 тисяч гривень завдатку для придбання автомобіля та до цього часу його так і не отримав.

 

А житель с. Бистрика випадково підтвердив шахрайський платіж та втратив понад 6000 гривень власних заощаджень.

 

Нині за всіма вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних осіб.

 

Водночас бердичівські поліцейські закликають громадян дотримуватись правил інформаційної безпеки:

 

- перевіряйте будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів. Ніколи й нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії,  CVV2-код, паролі, що надходять в SMS-повідомленнях.

 

Також будьте обережними із підозрілими посиланнями: перед тим, як натиснути на лінк, запропонований через смс, чат-боти або у месенджерах, перевірте достовірність інформації в офіційних джерелах. Для цього ознайомтеся з публікаціями на урядових сайтах, проконсультуйтеся за телефонними «гарячими лініями» або у банківських установах.

 

Здійснюйте купівлю товарів лише через перевірені вебсайти та продавців, завжди ознайомлюйтесь з відгуками про них та користуйтеся послугою післяплати.

 

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим!

 

Бердичівський районний відділ поліції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора