A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

У "Гвардії наступу" зʼявиться нова бригада: в НГУ розкрили деталі.

Дата: 19.04.2023 12:25
Кількість переглядів: 92

Кістяк бригади "Хартія" буде сформований з добровольців, які були у ДФТГ та виконували завдання у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

"Гвардія наступу" поповниться новою бригадою під назвою "Хартія". Її кістяк складається з добровольців, які перебували в добровольчому формуванні територіальної громади (ДФТГ) "Хартія".

Фото без опису

Як розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" капітан Національної гвардії України, старший офіцер служби планування та підготовки штабів Іван Бабіч, це єдине в Україні ДФТГ, яке у більшості своїй складається з цивільних, переросло у бригаду Нацгвардії та долучилося до "Гвардії наступу".

"Це відбулося завдяки мотивації людей, які небайдужі та хочуть виконувати бойові завдання у складі всіх Збройних Сил та Національної гвардії. Кістяк бригади "Хартія" буде сформований саме з добровольців, які були у ДФТГ. Тобто це ті хлопці, які з деяких причин не були мобілізовані, а рік тому об'єдналися у "Хартію" для звільнення свого рідного міста Харкова та Харківської області", – пояснив він.

За його словами, члени бригади мають різний бекґраунд. Серед них є підприємці, дизайнери, військові. Бійці ДФТГ отримали базову та індивідуальну підготовку, а також пройшли тренування у складі груп-відділень.

"Вони виконували завдання у Харківській, Луганській та Донецькій областях. Відповідно, ці люди будуть передавати наш досвід, який ми напрацювали за рік. Зазначу, що на виконання завдань відправляються тільки навчені та підготовлені бійці з відповідними елементами захисту та зі зброєю. До "Гвардії наступу" треба вступати", – наголосив капітан НГУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора