A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

«Гвардія наступу»: які штурмові бригади сформовані

Дата: 14.04.2023 09:43
Кількість переглядів: 65

В Україні вже два місяці продовжується формування «Гвардій наступу» – підрозділів, які будуть залучені до звільнення окупованих територій. На початок квітня на вступ надійшло 35 тисяч заявок від добровольців. Набір вирішили не зупиняти, а продовжити формування тепер вже резервних підрозділів. На сьогодні сформовано вісім штурмових бригад – докладніше на інфографіці «Слово і діло».

У рамках кампанії Гвардія наступу вже сформовано вісім штурмових бригад, більше – на інфографіці.
Гвардія наступуСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Станом на кінець березня на вступ бригади «Гвардії наступу» надійшло понад 35 тисяч заявок: 19 тисяч – до бригад у складі Нацполіції та Прикордонної служби та понад 16 тисяч – до бригад у складі Нацгвардії.

Як розповіли у Національній гвардії, близько 10% кандидатів уже зараховано до військових частин.

Більшість із сформованих штурмових бригад підпорядковуються якраз Нацгвардії: «Азов», «Буревій», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан» та «Червона калина». Ці підрозділи виконували бойові завдання у Луганській, Донецькій, Запорізькій областях, а також брали участь у обороні Києва.

«Лють» – це нова об'єднана штурмова бригада у складі Національної поліції, створена на початку 2023 року. Бригаду створили на базі батальйону патрульної поліції особливого призначення «Луганськ-1», а також полків спецпризначення «Сафарі» та «Цунамі» – усі вони виконували завдання у Харківській, Донецькій, Херсонській, Київській та Запорізькій областях.

У бригаду, якою командує полковник Олександр Нетребко, планують набрати до 4 тисяч осіб. За інформацією ЗМІ, бригада має виконувати завдання на Лиманському напрямі Донецької області, а також у районі Кремінної та Сватового (Луганська область).

Теж цього року почали формувати бригаду «Сталевий кордон» у складі Державної прикордонної служби. Командуватиме нею полковник Валерій Падитель.

На початку березня речник ДПСУ Андрій Демченко повідомляв, що на вступ саме до цього підрозділу було подано майже 5 тисяч заявок. «Насамперед усі підрозділи Гвардії наступу, у тому числі і «Сталевий кордон», повинні посилити Сили оборони України, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, а також піти в наступ і вигнати ворога», – додав він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора