A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Експрес-інформація

Дата: 23.03.2022 16:07
Кількість переглядів: 1872

ЕКСПРЕС-ІНФОРМАЦІЯБердичівське районне управління ГУ ДСНС України у Житомирській області

 

 

 

        Шановнi мешканцi м. Бердичева та Бердичiвського району!

Бердичівське районне  управління ГУ ДСНС України у Житомирській області занепокоєне зростанням кількості пожеж та загибеллю на них людей. Так, станом  на 22 березня 2022 року на території  Бердичівського району вже сталося 99 пожеж. Внаслідок пожеж загинуло 5 людей та двоє травмовано.

Останнім часом почастішали випадки пожеж внаслідок самовільного  спалювання сухої рослинності та сміття. Так, за минулий тиждень сталася 31 пожежа внаслідок спалювання сухої рослинності.

15.03.2022 року  внаслідок спалювання бур'янів на приватній присадибній ділянці в селі Швайківка загинув господар 1953 року народження.

17.03.2022 року в селі Гальчин під час спалювання рештків сухої рослинності господарка житлового будинку залишила багаття без нагляду, внаслідок чого полум’я перекинулося на дерев’яний сарай, який надалі був повністю знищено вогнем.

20.03.2022 року в селі Никонівка під час спалювання рештків сухої рослинності отримала опіки та потрапила у лікарню господарка.

    Люди! Схаменіться!  Невже це важливіше за власне життя? 

Невже так важко прислухатися до вимог законодавства та ДСНС?

Не будьте безголовим стадом! Такі вчинки зі сторони не зовсім свідомих громадян завдають непоправної шкоди - не лише навколишньому середовищу, а й суспільству загалом. 

В країні ВІЙНА! І кожного, хто буде палити траву чи бур'яни в період воєнного стану - ми будемо прирівнювати до диверсантів та мародерів.

В період війни рятувальники задіяні для більш відповідальних завдань, які в свою чергу сильно їх виснажують. І якщо, не дай Бог, внаслідок таких дій загориться  ваш будинок,  то скоріш за все, вогнеборці не зможуть виїхати на виклик.

Чому палити траву не варто:

  • 1 тонна тліючого листя виділяє до 30 кг чадного газу;
  • до складу диму від спаленого листя входить: пил, оксиди азоту (NO), важкі метали, канцерогенні сполуки бензопіренів та чадний газ (СО);
  • забруднене повітря провокує хвороби серцево-судинної системи;
  • викиди у повітря, які утворюються під час спалення опалого листя, у 350 разів шкідливіші за куріння сигарети.

"Коли ми спалюємо опале листя, і якщо воно вологе, воно димить, це – чадний газ. 

Також утворюється бензопірен. Це канцероген, який провокує онкологічні захворювання"

Не паліть бур'яни. Компостуйте. Не знищуйте те, за що зараз борються наші ЗАХИСНИКИ!

Бердичівське РУ ГУ ДСНС у Житомирській області звертається до мешканців міста та району щодо недопущення подібних пожеж, хочеться побажати кожному жителю не бути байдужим як до довкілля, так і до власного здоров’я.

Шановні громадяни, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, будьте обережними, не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!

      Не кидайте непогашені сірники або цигарки.  Не залишайте непогашеного вогнища.         .

      Якщо ви помітили пожежу, що починається, намагайтеся загасити її самі підручними засобами.

     Якщо пожежа набрала сили і ви не можете погасити її самотужки,

 терміново зателефонуйте в оперативно – рятувальну службу за номером «101».

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3060 до 6120 грн.

Так, працівниками Бердичівського районного управління складено вже 3 таких протокола на громадян село Половецьке на території Гришковецької територіальної громади, село Дерганівка та село Мусіївка Ружинської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора