A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вчорайшенська громада
Житомирська область, Бердичівський район

Рішення сесії №760 «Про сільський бюджет Вчорайшенської сільської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік»

Кількість переглядів: 415
Скликання: пята сесія інформаційні дані
Сесія: -
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 15.12.2019
Номер документу: 760
Назва документу: Про сільський бюджет Вчорайшенської сільської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.17 МБ)

                                                      У К Р А Ї Н А                                  

                                        Вчорайшенська сільська рада

                         Ружинського району          Житомирської області

П’ятнадцята сесія ( позачергова)                                                                         VII скликання

від 20 грудня 2019 року                                 №760

Про сільський

бюджет Вчорайшенської сільської

об’єднаної територіальної громади

на 2020 рік

(06547000000)

 код бюджету

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань бюджету, фінансів, промисловості та будівництва та заслухавши інформацію сільського голови Черешнюка О.М. та головного економіста Степанок О.І., сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Визначити на 2020 рік:

1.1. Доходи сільського бюджету у сумі 38 259 982 гривень, у тому числі доходи загального фонду сільського бюджету – 37 835 482  гривень та доходи спеціального фонду сільського бюджету – 424 500  гривень згідно з додатком 1 до цього рішення; затвердити інші субвенції з місцевих бюджетів сільському бюджету згідно з додатком 1.1 до цього рішення.

1.2. Видатки сільського бюджету у сумі 38 259 982  гривень, у тому числі видатки загального фонду сільського бюджету  37 795 482  гривень та видатки спеціального фонду сільського бюджету – 464 500 гривень;

1.3. Профіцит за загальним фондом сільського бюджету у сумі 40 000 грн., напрямком використання якого визначити передачу коштів із загального фонду до бюджету розвитку ( спеціального  фонду) згідно з додатком 2 до цього рішення;

1.4. Дефіцит за спеціальним фондом сільського бюджету у сумі 40 000 грн., джерелом покриття якого визначити надходження із загального фонду до бюджету розвитку  (спеціального фонду), згідно з додатком 2 до цього рішення;

1.5. Оборотний залишок бюджетних коштів сільського бюджету у розмірі 19 577 гривень, що становить 0,05 відсотка видатків загального фонду сільського бюджету, визначених цим пунктом;

1.6. Резервний фонд сільського бюджету у розмірі 195 770 гривень, що становить 0,5 відсотка видатків загального фонду сільського бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головному  розпоряднику коштів сільського бюджету на 2020 рік по  відповідальному виконавцю за бюджетними програмами згідно з додатком 3  до цього рішення.

3. Затвердити на 2020 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 4 до цього рішення, в т.ч. інші субвенції з сільського бюджету місцевим бюджетам у розрізі призначень згідно з додатком 4.1. до цього рішення.

4.  Надати право виконавчому комітету Вчорайшенської сільської ради,  у разі затвердження міжбюджетних трансфертів у державному та місцевих бюджетах  сільському бюджету вносити зміни до доходів/фінансування  та видатків сільського бюджету з наступним затвердженням на сесії сільської ради.

5. Затвердити розподіл витрат сільського бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 1 794 146 гривень згідно з додатком 5 до цього рішення.

6. Установити, що до джерел формування  загального фонду сільського  бюджету на 2020 рік належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101 Бюджетного кодексу України.

7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду сільського  бюджету на 2020 рік є надходження, визначені пунктами  4-1, 6 частини 1 статті 69-1 Бюджетного кодексу України.

8. Установити, що у 2020 році кошти, отримані до спеціального фонду сільського бюджету згідно з відповідними пунктами статті 69-1 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених статтями 89, 91 Бюджетного кодексу України.

9. Визначити на 2020 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками сільського бюджету видатки загального фонду на наступні статті:

  • оплата праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітню плату;
  • придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
  • поточні трансферти місцевим бюджетам;
  • соціальне забезпечення.

10. Надати право сільському голові Вчорайшенської сільської ради здійснювати в межах поточного бюджетного періоду на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів сільського бюджету на депозитах з урахуванням вимог статті 16 Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 р. №6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних( депозитних) рахунках у банках» (зі змінами), з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду.

11. Надати право виконавчому комітету Вчорайшенської сільської  ради  отримувати позики на покриття тимчасових касових розривів сільського бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України № 1204 від 29.12.2010 р. « Про затвердження Порядку покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів» ( зі змінам)  та відповідно до статей 43,73 Бюджетного кодексу України.

12. Вчорайшенській сільській раді  :

1) затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснювати управління бюджетними коштами у межах встановлених їй бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) забезпечити доступність  інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

  • здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2021 року;
  • оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

4) забезпечити взяття бюджетних зобов’язань та здійснення витрат бюджету;

5) затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань;

6) забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених головному розпоряднику бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.

13. Надати право Вчорайшенській сільській раді право щодо перерозподілу бюджетних призначень  у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів з наступним затвердженням на сесії сільської ради.

14. Це рішення набирає чинності з 01.01.2020 року.

15. Додатки 1-4 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

18. Виконавчому комітету  оприлюднити  це рішення в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України у газеті «Ружинська земля».

19. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, фінансів, промисловості та будівництва.

 

Сільський  голова                                                                                          О.М. Черешнюк


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора